Διατροφή

Ανάμειξη λεμόνι: Μην συνδυάζετε ποτέ αυτές τις τροφές με λεμόνι

Ανάμειξη λεμόνι: Μην συνδυάζετε ποτέ αυτές τις τροφές με λεμόνι
Ανάμειξη λεμόνι: Το λεμόνι είναι ένα πολύ μοναδικό συστατικό που χρησιμοποιείται συχνά στα νοικοκυριά. Χρησιμοποιείται σε γλυκιά σόδα λάιμ, κάρυ κοτόπουλου, γιουβαρλάκια και άλλα νόστιμα παρασκευάσματα.

Το λεμόνι είναι ένα πολύ μοναδικό συστατικό που χρησιμοποιείται συχνά στα νοικοκυριά. Χρησιμοποιείται σε γλυκιά σόδα λάιμ, κάρυ κοτόπουλου, γιουβαρλάκια και άλλα νόστιμα παρασκευάσματα. Ορισμένες συνταγές από τη Βεγγάλη χρησιμοποιούν ακόμη και λεμόνι ως γαρνιτούρα. Όμως, προτού αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε εκτενώς στα γεύματά σας, ρίξτε μια ματιά σε ποια τρόφιμα είναι ασφαλή να αναμειχθούν με λεμόνι και ποια όχι. Όταν ανακατεύετε λεμόνι με γαλακτοκομικά προϊόντα ενώ μαγειρεύετε, θα αντιδράσει και θα οδηγήσει σε πήξη. Αυτό οφείλεται στην όξινη φύση των λεμονιών. Επίσης, δεν πρέπει να παίρνετε λεμόνι και γάλα μαζί καθώς μπορεί να προκαλέσει καούρα λόγω της παρουσίας κιτρικού οξέος.

Μην τρώτε λεμόνι με πικάντικο φαγητό. Το λεμόνι είναι γνωστό ότι εντείνει την πικάντικη γεύση και μπορεί να είναι αφόρητο για μερικούς ανθρώπους. Κάποια φαγητά απλά δεν μαλακώνουν με το λεμόνι όπως το κόκκινο κρασί. Απλώς θα καταστρέψει τη γεύση του κρασιού. Ο συνδυασμός βουτύρου ή γιαουρτιού με λεμόνι θα έχει τις ίδιες συνέπειες με το γάλα με λεμόνι. Δεν έχουν καλή γεύση και μπορεί να προκαλέσει οξύτητα. Η πικάντικη γεύση του λεμονιού δεν συνδυάζεται καλά με τα αρωματικά μπαχαρικά όπως το κάρδαμο ή το γαρύφαλλο.

Ενώ το λεμόνι χρησιμοποιείται συχνά με θαλασσινά, δεν είναι ένα γενικό ζεύγος. Αποφύγετε να συνδυάσετε το λεμόνι με πιο ήπιες ποικιλίες ψαριών, όπως η γλώσσα ή το λάχανο, καθώς μπορεί να υπερνικήσει τις λεπτές γεύσεις τους. Επιλέξτε πιο διακριτικές γεύσεις εσπεριδοειδών όπως λάιμ ή πορτοκάλι για τέτοια πιάτα. Το λεμόνι έχει μια πικάντικη γεύση και υφή, που μπορεί να υπερνικήσει τη φυσική γλυκύτητα φρούτων όπως το πεπόνι και οι πολύ ώριμες φράουλες. Εάν συνδυάζετε λεμόνι με φρούτα, σκεφτείτε την ισορροπία των γεύσεων και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το με λίγο μέλι για να βελτιώσετε τη γεύση.

Ενώ το λεμόνι και το ξύδι προσφέρουν οξύτητα, ο συνδυασμός τους σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια υπερβολικά ξινή ή ξινή γεύση. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το ένα ή το άλλο, ανάλογα με τη συνταγή σας.