Διατροφή

Αμυγδαλωτά: Ποιο είναι το καλύτερο παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα;

Αμυγδαλωτά: Ποιο είναι το καλύτερο παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα;
Αμυγδαλωτά: Τα ελληνικά αμυγδαλωτά προσφέρουν μια γεύση της Μεσογείου με την απολαυστική γεύση αμυγδάλου και την τρυφερή υφή τους.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η ελληνική κουζίνα φημίζεται για τις πλούσιες γεύσεις και τα απολαυστικά γλυκά της. Ανάμεσά τους, τα Αμυγδαλωτά ξεχωρίζουν ως ένα παραδοσιακό ελληνικό κέρασμα που αναδεικνύει την εξαιρετική γεύση των αμυγδάλων. Αυτά τα απολαυστικά μπισκότα αμυγδάλου, με τη λεπτή υφή και τη διακριτική γλυκύτητά τους, είναι ιδανικά για κάθε περίσταση. Σε αυτή τη συνταγή, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία δημιουργίας της δικής σας παρτίδας ακαταμάχητων ελληνικών Αμυγδαλωτών.


Συστατικά συνταγής

  • 4 φλιτζάνια αλεσμένα αμύγδαλα
  • 1 ½ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
  • Λευκά αμύγδαλα ολόκληρα, για διακόσμηση
  • Ζάχαρη σε σκόνη, για το πασπάλισμα

Προετοιμασία παρασκευής:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C και στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε τα αλεσμένα αμύγδαλα και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά για να διασφαλίσετε ότι η ζάχαρη είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη στα αμύγδαλα.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σχηματίσουν σκληρές κορυφές. Τα ασπράδια πρέπει να είναι αφρώδη και να διατηρούν το σχήμα τους όταν σηκώνετε το σύρμα.
  • Διπλώστε απαλά τα ασπράδια στο μείγμα αμυγδάλων-ζάχαρης. Προσθέστε το εκχύλισμα αμυγδάλου και το ξύσμα λεμονιού (αν χρησιμοποιείτε) και συνεχίστε το δίπλωμα μέχρι το μείγμα να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Η ζύμη θα πρέπει να συγκρατείται αλλά να είναι ελαφρώς κολλώδης.
  • Πάρτε ένα μικρό μέρος της ζύμης (περίπου 1 κουταλιά της σούπας) και ανοίξτε το σε ένα μικρό οβάλ ή μισοφέγγαρο σχήμα, που να μοιάζει με αμύγδαλο. Τοποθετήστε το σχηματισμένο μπισκότο στο προετοιμασμένο φύλλο ψησίματος. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ κάθε μπισκότου.
  • Πιέστε απαλά ένα ξεφλουδισμένο ολόκληρο αμύγδαλο στην κορυφή κάθε μπισκότου για διακόσμηση.
  • Ψήστε τα αμυγδαλωτά στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Προσέξτε να μην τα παραψήσετε, γιατί μπορεί να στεγνώσουν.
  • Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα αμυγδαλωτά από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  • Μόλις κρυώσουν, πασπαλίστε ελαφρά τα αμυγδαλωτά με ζάχαρη άχνη. Αυτό προσθέτει μια νότα γλυκύτητας και βελτιώνει την παρουσίασή τους.
  • Σερβίρετε και απολαύστε! Αυτά τα απολαυστικά μπισκότα αμυγδάλου είναι μια απολαυστική προσθήκη στο απογευματινό τσάι ή μια γλυκιά λιχουδιά που μπορείτε να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.

Αποθήκευση

Τα αμυγδαλωτά μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μία εβδομάδα. Μπορούν επίσης να καταψυχθούν για μεγαλύτερης διάρκειας αποθήκευση, εξασφαλίζοντας ότι θα έχετε μια απολαυστική λιχουδιά στη διάθεσή σας όποτε το επιθυμείτε.

Τα ελληνικά αμυγδαλωτά προσφέρουν μια γεύση της Μεσογείου με την απολαυστική γεύση αμυγδάλου και την τρυφερή υφή τους. Αυτή η απλή αλλά ικανοποιητική συνταγή σας επιτρέπει να αναδημιουργήσετε αυτές τις παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές στην άνεση της κουζίνας σας. Είτε τα απολαμβάνετε ως απογευματινή απόλαυση είτε τα παρουσιάζετε ως δώρο, αυτά τα γλυκά μπισκότα αμυγδάλου είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν. Μαζέψτε λοιπόν τα υλικά σας, απελευθερώστε τον Έλληνα σεφ ζαχαροπλαστικής που κρύβετε μέσα σας και απολαύστε την απολαυστική εμπειρία της παρασκευής και απόλαυσης.