Διατροφή

Αμυγδαλόπιτα: Θρεπτική και νόστιμη, μια εύκολη συνταγή για γλυκές στιγμές

Αμυγδαλόπιτα: Θρεπτική και νόστιμη, μια εύκολη συνταγή για γλυκές στιγμές
Αμυγδαλόπιτα: Αν έχετε βαρεθεί να φτιάχνετε το κλασσικό κέικ ξανά και ξανά, φτιάξτε αμυγδαλόπιτα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά θρεπτικό επιδόρπιο, το οποίο έχει όλες τις θαυματουργές ιδιότητες του αμυγδάλου και μοσχομυρίζει.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αν έχετε βαρεθεί να φτιάχνετε το κλασσικό κέικ ξανά και ξανά, φτιάξτε αμυγδαλόπιτα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά θρεπτικό επιδόρπιο, το οποίο έχει όλες τις θαυματουργές ιδιότητες του αμυγδάλου και μοσχομυρίζει. Επομένως, εάν αναζητάτε κάτι που θα συνδυάζει τη γεύση με την υγιεινή διατροφή, τότε αυτή εδώ η συνταγή είναι ό,τι πρέπει. Ένα καταπληκτικό γλυκό, που δεν θα σας απογοητεύσει. Μάλιστα, θα συνειδητοποιήσετε πως έχετε ήδη τα περισσότερα από τα υλικά που χρειάζεστε για την παρασκευή της πίτας.


Υλικά για την αμυγδαλόπιτα:

  • 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπεικιν
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 αυγά

Υλικά για το σιρόπι:

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • ½ φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση για την αμυγδαλόπιτα:

  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια
  • Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά
  • Προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα ασπράδια
  • Χτυπάτε χωριστά τα ασπράδια των αυγών
  • Προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ρίχνουμε το μείγμα μα σε αντικολλητικό σκεύος
  • Ψήνουμε στους 180 για 40-50 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο
  • Μόλις βγει από τον φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι, αφού το έχουμε ήδη αφήσει να κρυώσει

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Βάζουμε σε μπρίκι τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα του λεμονιού και το βάζουμε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αφού δέσει το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήσουμε να κρυώσει καλά, μέχρι να βγει η αμυγδαλόπιτα από το φούρνο. Σερβίρουμε την αμυγδαλόπιτα είτε με αμύγδαλο τριμμένο από πάνω, είτε με σαντιγί (κατά προτίμηση σπιτική, που την έχουμε χτυπήσει με λίγο κονιάκ) και ψιλοκομμένα αμύγδαλα, είτε περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και φυσικά.. ψιλοκομμένα αμύγδαλα!
Καλή σας όρεξη!

Δείτε και μία παραλλαγή με αλεύρι αμυγδάλου με πεντανόστιμα σύκα από πάνω: