Διατροφή

Αμυγδαλόπιτα: Δημιουργήστε τη δική σας αμυγδαλόπιτα

Αμυγδαλόπιτα: Δημιουργήστε τη δική σας αμυγδαλόπιτα
Αμυγδαλόπιτα: Αυτή η συνταγή για αμυγδαλόπιτα προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό βουτυρώδους κρούστας και πλούσιας, με ξηρούς καρπούς γέμισης.

Η αμυγδαλόπιτα είναι ένα νόστιμο και με ξηρούς καρπούς επιδόρπιο που είναι τέλειο για τους λάτρεις των αμυγδάλων και για όσους αναζητούν μια γλυκιά λιχουδιά με μια απολαυστική τραγανή γεύση. Αυτή η συνταγή δίνει μια λαχταριστή αμυγδαλόπιτα που ετοιμάζεται εύκολα και εγγυάται ότι θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας για επιδόρπιο.

Aμυγδαλόπιτα

Για την κρούστα πίτας:

  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο, κρύο και κομμένο σε κύβους
  • 3-4 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Για τη γέμιση αμυγδάλου:

  • 1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα, ασπρισμένα και ψιλοτριμμένα
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα

Για επικάλυψη:

  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
  • Ζάχαρη ζαχαροπλαστικής για ξεσκόνισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε την κρούστα πίτας:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι.
  • Προσθέστε το κρύο, κομμένο σε κύβους βούτυρο στο μείγμα του αλευριού.
  • Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής ή τα δάχτυλά σας για να δώσετε το βούτυρο στο αλεύρι μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα.
  • Προσθέστε σταδιακά παγωμένο νερό, μία κουταλιά της σούπας τη φορά, και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να ενώνεται η ζύμη.
  • Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, την ισιώνουμε σε δίσκο, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση αμυγδάλου:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα και την κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Προσθέστε το μαλακωμένο βούτυρο, τα αυγά, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το γάλα στο μείγμα αμυγδάλου.
  • Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε μια λεία γέμιση αμυγδάλου. Αφήνω στην άκρη.

Ανοίγουμε την κρούστα πίτας:

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε την παγωμένη κρούστα πίτας σε κύκλο με διάμετρο περίπου 12 ίντσες.

Γραμμή στο ταψί για πίτα:

  • Μεταφέρετε προσεκτικά την τυλιγμένη κρούστα πίτας σε ένα ταψί πίτας 9 ιντσών.
  • Πιέστε την κρούστα στον πάτο και τις πλευρές του ταψιού, κόβοντας τη ζύμη που περισσεύει.

Συναρμολογήστε την πίτα:

  • Ρίχνουμε τη γέμιση αμυγδάλου στην έτοιμη κρούστα της πίτας απλώνοντάς την ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζουμε τα αμύγδαλα κομμένα σε φέτες πάνω από τη γέμιση αμυγδάλου.

Ψήστε:

  • Τοποθετούμε την αμυγδαλόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να δέσει η γέμιση και να ροδίσει ελαφρά η κορυφή.

Ψύξτε και σερβίρετε:

  • Αφήνουμε την αμυγδαλόπιτα να κρυώσει στο τηγάνι για περίπου 15-20 λεπτά.
  • Αν θέλετε, πασπαλίστε το πάνω μέρος με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής πριν το σερβίρετε.

Σερβίρισμα:

  • Κόψτε και σερβίρετε τη λαχταριστή σπιτική αμυγδαλόπιτα σας. Είναι εξαιρετικό μόνο του ή με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Αυτή η συνταγή για αμυγδαλόπιτα προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό βουτυρώδους κρούστας και πλούσιας, με ξηρούς καρπούς γέμισης. Είναι ιδανικό για ειδικές περιστάσεις, γιορτές ή όποτε έχετε διάθεση για ένα γλυκό και με ξηρούς καρπούς επιδόρπιο. Απολαύστε!