Διατροφή

Αμύγδαλο καφές: Ανακαλύψτε τη μαγεία του καφέ αμυγδάλου για μοναδικές στιγμές απόλαυσης

Αμύγδαλο καφές: Ανακαλύψτε τη μαγεία του καφέ αμυγδάλου για μοναδικές στιγμές απόλαυσης
Αμύγδαλο καφές: Απολαύστε καφέ αμυγδάλου για μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας, που μετατρέπει την καθημερινή σας συνήθεια σε κάτι ξεχωριστό.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Όταν παραγγέλνετε έναν καφέ διαίτης, τις περισσότερες φορές περιμένετε να είναι πλούσιος, γεμάτος και ίσως ακόμη και μια ολόκληρη γευστική εμπειρία καφέ. Ένα σημαντικό ρόλο για αυτήν την γευστική εμπειρία παίζει και το γάλα αμυγδάλου. Στις μέρες μας το γάλα αμυγδάλου είναι το φυτικό γάλα επιλογής για πολλούς καταναλωτές και πωλείται παντού. Με το γάλα αμυγδάλου πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν το γλυκό, κρεμώδες προφίλ του γάλακτος αμυγδάλου. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που το γάλα έστω και αν είναι αμυγδάλου δεν είναι στις αγαπημένες του επιλογές όσον αφορά τον καφέ. Αυτοί λοιπόν που προτιμούν τον καφέ χωρίς γάλα θέλουν να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία καφέ και το καταφέρνουν με τους αρωματικούς καφέδες. Ο δημοφιλέστερος αρωματικός καφές μέχρι και σήμερα είναι ό καφές αμυγδάλου.


Μια εναλλακτική πρόταση καφέ

1 στους 3 Έλληνες προτιμά να πίνει γαλλικό καφέ και εκεί είναι που ο καφές αμυγδάλου κερδίζει με διαφορά. Την επόμενη φορά που θα  επισκεφθείς ένα σουπερ μάρκετ, ρίξε μια ματιά στο ράφι με τους καφέδες. Θα εντυπωσιαστείς από το πόσα διαφορετικά είδη και μάρκες καφέ υπάρχουν. Πάρε έναν καφέ αμυγδάλου και τρέξε σπίτι σου να νιώσεις και εσύ αυτήν την μοναδική εμπειρία. Αν πάλι δεν θέλετε να αγοράσετε αρωματικό καφέ και θέλετε να δημιουργήσετε μόνοι σας αυτή τη μαγευτική γεύση, υπάρχει λύση και συνταγή:

  • 2 κ.σ. καφέ στιγμιαίο
  • 2 κ.σ. (30 ml) πολύ ζεστό νερό
  • 170ml γάλα αμυγδάλου
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 2 κ.γ. (4 gr) αμύγδαλα σε φέτες
  • Γλυκαντικό της επιλογής σας (προαιρετικό)

Ανακατέψτε τον στιγμιαίο καφέ με το ζεστό νερό (το νερό δεν είναι απαραίτητο να έχει βραστεί, απλά να έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία). Έπειτα μπορούμε να ζεστάνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μερικά αμύγδαλα για πολύ λίγα δευτερόλεπτα. Μετά ζεσταίνετε το γάλα αμυγδάλου, προσοχή μην το βράσετε και ρίξτε το μισό κουταλάκι του γλυκού με το εκχύλισμα αμυγδάλου. Χτυπήστε το μείγμα ρίχνοντας ταυτόχρονα το γάλα αμυγδάλου στο φλιτζάνι. Όταν τελειώσουμε και το βάλουμε στο ποτήρι ρίχνουμε από πάνω τις ψητές φέτες αμυγδάλου και σερβίρουμε. Συνήθως σερβίρουμε τον καφέ αμυγδάλου με κουλουράκια κανέλας που ταιριάζουν απόλυτα.

Είτε επιλέξετε έτοιμο καφέ αμυγδάλου, είτε προτιμήσετε να φτιάξετε εσείς ο ίδιος έναν αρωματικό καφέ με αμύγδαλο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Θα μπορέσετε να γευτείτε το αμύγδαλο μέχρι το μεδούλι του. Τα ρουθούνια σας θα γεμίσουν από την εκπληκτική μυρωδιά του και οι γευστικοί σας κάλυκες θα εκστασιαστούν από την συγκλονιστική του γεύση. Δοκιμάστε τον έναν ή τον άλλο τρόπο και δεν θα το μετανιώσετε. Μια εναλλακτική πρόταση για την καθημερινή σας απόλαυση του καφέ!