Διατροφή

Αμύγδαλο γάλα DIY: Πώς να φτιάξετε γάλα αμυγδάλου εύκολα στο σπίτι

Αμύγδαλο γάλα DIY: Πώς να φτιάξετε γάλα αμυγδάλου εύκολα στο σπίτι
Αμύγδαλο γάλα DIY: Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας γάλα αμυγδάλου στο σπίτι και απολαύστε ένα κρεμώδες ρόφημα χωρίς καθόλου συντηρητικά, με πλούσια γεύση και ελάχιστες θερμίδες.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το φυτικό γάλα έχει γίνει αρκετά δημοφιλές, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που το προτιμούν έναντι των ζωικών προϊόντων. Γάλα από ξηρούς καρπούς μέχρι πριν από λίγα χρόνια φάνταζε παράξενο. Ωστόσο, πλέον έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Εδώ θα επικεντρωθούμε στο γάλα από αμύγδαλο. Θα το βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ σε πολλές παραλλαγές. 100% φυσικό χωρίς προσθήκη ζάχαρης, αλλά και σοκολατούχο ή με προσθήκη γλυκαντικών. Σε κάθε περίπτωση, το γάλα αμυγδάλου ή αμυγδαλόγαλα είναι νόστιμο, θρεπτικό και περιέχει ελάχιστες θερμίδες. Αν ανησυχείτε για το υψηλό του κόστος ή για τυχόν συντηρητικά, όμως, έχετε την επιλογή να το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι. Δείτε πώς!


Πώς φτιάχνουμε γάλα αμυγδάλου;

Πρώτα απ’ όλα, καλό είναι να μουλιάσουμε τα αμύγδαλα που θα χρησιμοποιήσουμε σε νερό για μία νύχτα. Πάρτε λοιπόν 1 κούπα ωμά αμύγδαλα και αφήστε τα μέσα σε νερό. Έπειτα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ μαζί με 5 ποτήρια νερό. Τέλος, προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι. Ξεκινάμε την πολτοποίηση και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Όταν είναι έτοιμο, πρέπει να το σουρώσουμε. Για να το επιτύχουμε αυτό, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ένα τουλπάνι ή μια πετσέτα κουζίνας που αφήνει το υγρό να περάσει και κρατά τα υπολείμματα των αμυγδάλων. Αυτό που θα μείνει μέσα στο πανί μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε κέικ, ψωμί, μπάρες, μάφιν και άλλες παρασκευές.

Αυτό είναι το γάλα αμυγδάλου! Είναι πανεύκολο να το φτιάξουμε, ενώ μπορούμε να πειραματιστούμε με πολλές παραλλαγές. Για παράδειγμα, μπορούμε να προσθέσουμε ζάχαρη ή μέλι στο μπλέντερ. Επίσης έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε κακάο ή φρούτα. Δείτε πώς σας αρέσει και τροποποιήστε αυτή τη γενική συνταγή. Αφού ολοκληρώσουμε την προετοιμασία, μπορούμε να αποθηκεύσουμε το γάλα αμυγδάλου σε γυάλινο μπουκάλι για έως 4 ημέρες στο ψυγείο. Απλά να θυμάστε πως καλό είναι να ανακινείτε το μπουκάλι πριν τη χρήση. Πρόκειται για ένα προϊόν χωρίς καθόλου συντηρητικά. Για το λόγο αυτό, είναι πιο ευπαθές από άλλα παρόμοια προϊόντα που θα βρούμε στην αγορά. Δοκιμάστε το DIY αμυγδαλόγαλα και απολαύστε το σε ροφήματα, smoothies, milkshakes αλλά και με δημητριακά, granola ή και μόνο του!