Διατροφή

Αλμυρά muffins: Μια γευστική συνταγή για κάθε περίσταση

Αλμυρά muffins: Μια γευστική συνταγή για κάθε περίσταση
Αλμυρά muffins: Τα αλμυρά μάφιν είναι μια ευέλικτη και νόστιμη προσθήκη σε κάθε γεύμα. Γεματισμένα με γευστικά υλικά, μπορούν να χρησιμεύσουν ως γρήγορο πρωινό, νόστιμο σνακ ή συνοδευτικό.

Τα αλμυρά μάφιν είναι μια ευέλικτη και νόστιμη προσθήκη σε κάθε γεύμα. Γεματισμένα με γευστικά υλικά, μπορούν να χρησιμεύσουν ως γρήγορο πρωινό, νόστιμο σνακ ή συνοδευτικό. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για αλμυρά μάφιν που γίνονται εύκολα και γεμίζουν με γεύση.

Συστατικά:

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπέικον ή ζαμπόν
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (κρεμμυδάκια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • ¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • ¼ φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Στρώνουμε μια φόρμα για μάφιν με χάρτινη επένδυση ή την αλείφουμε ελαφρά με μαγειρικό σπρέι.

Ετοιμάστε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε το τριμμένο τυρί τσένταρ, το ψιλοκομμένο μπέικον ή το ζαμπόν και τα πράσινα κρεμμυδάκια μέχρι να ενωθούν καλά.

Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά: Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά. Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το ελληνικό γιαούρτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν πλήρως.

Ανακατεύουμε Υγρά και Ξηρά Συστατικά: Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα ξηρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν. Προσέξτε να μην ανακατευτείτε υπερβολικά, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πυκνά μάφιν.

Γεμίστε τη φόρμα για μάφιν: Μοιράστε τη ζύμη ομοιόμορφα στα φλιτζάνια για μάφιν, γεμίζοντας το καθένα περίπου κατά τα 2/3.

Ψήνουμε: Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μάφιν και να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο.

Ψύξτε και σερβίρετε: Αφήστε τα muffins να κρυώσουν στη φόρμα για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αυτά τα αλμυρά μάφιν είναι τέλεια για ένα γρήγορο δάγκωμα ή ως μέρος ενός γεύματος. Ο συνδυασμός τυριού τσένταρ, μπέικον και πράσινα κρεμμυδάκια προσθέτει μια απολαυστική γεύση, καθιστώντας τα μια επιτυχία με όλους. Καλή απόλαυση!