Η αιγυπτιακή κουζίνα είναι μια πλούσια ταπισερί γεύσεων, που συνδυάζει αρχαίες παραδόσεις με επιρροές από τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο. Αν επισκεφτείτε την Αίγυπτο, υπάρχουν αρκετά φαγητά που πρέπει να δοκιμάσετε που προσφέρουν ένα απολαυστικό ταξίδι στη γαστρονομική κληρονομιά της χώρας.
Koshari: Συχνά θεωρείται το εθνικό πιάτο της Αιγύπτου, το Koshari είναι ένα χορταστικό και χορταστικό μείγμα από φακές, ρύζι, μακαρόνια, ρεβίθια και τραγανά τηγανητά κρεμμύδια, με μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας και πικάντικα καρυκεύματα. Είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός υφών και γεύσεων.
Ful Medames: Ένα παραδοσιακό αιγυπτιακό πιάτο πρωινού, το Ful Medames αποτελείται από αργομαγειρεμένα φασόλια φάβας καρυκευμένα με ελαιόλαδο, σκόρδο και διάφορα μπαχαρικά. Συνήθως το απολαμβάνουν με ψωμί ή πλακέ ψωμάκια.
Mahshi: Αυτό το πιάτο περιλαμβάνει τη γέμιση λαχανικών όπως φύλλα σταφυλιού, κολοκυθάκια ή μελιτζάνες με ένα μείγμα από ρύζι, βότανα και μερικές φορές κιμά. Το Mahshi στη συνέχεια μαγειρεύεται στην τελειότητα και συχνά σερβίρεται με μια πλευρά γιαουρτιού.
Μολοχία: Η μολοχία είναι μια θρεπτική πράσινη σούπα που φτιάχνεται από τα φύλλα του φυτού μολόχια. Μαγειρεμένο με σκόρδο, κόλιανδρο και μερικές φορές κρέας, σερβίρεται συνήθως με ρύζι ή ψωμί. Είναι ένα μοναδικό πιάτο με ξεχωριστή γλοιώδη υφή.
Αιγυπτιακό φαλάφελ: Φτιαγμένο από φασόλια φάβας ή ρεβίθια, το Ta’ameya είναι η αιγυπτιακή εκδοχή του φαλάφελ. Αυτά τα τηγανητά μπιφτέκια σερβίρονται συχνά σε πλακέ ψωμί με σάλτσα ταχίνι, σαλάτα και τουρσιά.
Roz Bel Laban (Ρυζόγαλο): Ένα δημοφιλές επιδόρπιο στην Αίγυπτο, το Roz Bel Laban είναι ένα κρεμώδες ρυζόγαλο αρωματισμένο με βανίλια και συχνά με κανέλα ή ξηρούς καρπούς. Είναι ένας ανακουφιστικός και γλυκός τρόπος για να τελειώσετε ένα γεύμα.
Hawawshi: Παρόμοιο με ένα γεμιστό σάντουιτς, το Hawawshi αποτελείται από καρυκευμένο κιμά (συνήθως βοδινό ή αρνί) γεμιστό μέσα στο flatbread και στη συνέχεια ψημένο ή ψημένο στη σχάρα. Είναι μια γευστική επιλογή street food.
Ψωμί Baladi: Αυτό το παραδοσιακό αιγυπτιακό ψωμί, που συχνά αναφέρεται ως “aish baladi”, είναι βασικό στοιχείο στα αιγυπτιακά γεύματα. Έχει μαστιχωτή υφή και είναι ιδανικό για να τυλίξετε ψητά κρέατα.
Η εξερεύνηση αυτών των γαστρονομικών απολαύσεων όχι μόνο θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες, αλλά θα προσφέρει και μια ματιά στις πλούσιες πολιτιστικές και ιστορικές επιρροές της Αιγύπτου στη γαστρονομία της.