Διατροφή

20 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Σεφ!

20 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Σεφ!
20 Οκτωβρίου: Η Διεθνής Ημέρα Σεφ είναι γι' αυτούς και είναι ίσως μια από τις καλύτερες ευκαιρίες που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι για να μάθουν πώς να μαγειρεύουν και να επικοινωνούν με σεφ στην περιοχή τους.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η έξοδος σε εστιατόρια είναι μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες των ανθρώπων γιατί έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την καλύτερη κουζίνα από τους σεφ που εργάζονται στα παρασκήνια. Η Διεθνής Ημέρα Σεφ είναι γι’ αυτούς και είναι ίσως μια από τις καλύτερες ευκαιρίες που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι για να μάθουν πώς να μαγειρεύουν και να επικοινωνούν με σεφ στην περιοχή τους. Είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να διδάξετε στα παιδιά πώς να μαγειρεύουν και να τα εμπνεύσετε να γίνουν σεφ. Ας ανακαλύψουμε από πού προήλθε και τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σεφ!


Πώς να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Σεφ

Κάθε χρόνο, το WorldChef’s προσφέρει μια εργαλειοθήκη, η οποία συνδυάζει συνταγές και συμβουλές από σεφ από όλο τον κόσμο. Μπορείτε να κάνετε λήψη αυτής της εργαλειοθήκης και να επικοινωνήσετε με έναν περιφερειακό διευθυντή για να διοργανώσετε μια εκδήλωση φαγητού στην περιοχή σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το hashtag #InternationalChefDay και να πείτε μια ιστορία για έναν σεφ που γνωρίζετε στη ζωή σας στους φίλους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείτε ακόμη να συγκεντρώσετε παιδιά και ενήλικες στην περιοχή σας και να διοργανώσετε έναν διαγωνισμό μαγειρικής για να δείτε ποιος μπορεί να μαγειρέψει τα καλύτερα γεύματα. Ή απλώς βγείτε στο αγαπημένο σας εστιατόριο και δώστε ένα ευχαριστήριο σημείωμα και μια συμβουλή για να δημιουργήσετε μερικά από τα αγαπημένα σας γεύματα.

Εάν έχετε παιδιά, ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να γιορτάσετε αυτή τη μέρα είναι να τα κεράσετε στην κουζίνα ενός παιδιού. Ποτέ δεν ξέρεις; αυτό θα μπορούσε να τους εμπνεύσει να γίνουν σεφ στο μέλλον! Αυτό είναι ένα διαχρονικό παιχνίδι – κάτι που δεν θα ξεθωριάζει ποτέ από την άποψη της απόλαυσης. Ο λόγος για τον οποίο τόσα πολλά παιδιά αγαπούν τα παιχνίδια ρόλων, όπως η παιδική κουζίνα, είναι επειδή όλα αυτά έχουν σκοπό να απελευθερώσουν τη φαντασία.

Η παιδική κουζίνα επιτρέπει σε ένα παιδί να μιμηθεί τους γονείς του ή έναν κορυφαίο σεφ για την ημέρα – νιώθει ότι μπορεί να μαγειρέψει όποιο γεύμα θέλει και να είναι όποιος θέλει. Αυτό είναι κάτι που είναι ανεκτίμητο για τα παιδιά καθώς τους αρέσει να νιώθουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να τους μυήσετε στον κόσμο της μαγειρικής χωρίς κινδύνους πυρκαγιάς και ασφάλειας. Μπορεί να ανάψεις μια σπίθα και ένα πάθος.

Τουλάχιστον, θα τους βοηθήσετε να καταλάβουν τι κάνει ένας σεφ και γιατί αυτή η καριέρα είναι σημαντική, και αυτό είναι τελικά η σημερινή μέρα! Το κλειδί για να αγοράσετε μια υπέροχη παιδική κουζίνα είναι να αναζητήσετε κάτι που να φαίνεται ρεαλιστικό. Με αυτό, εννοούμε να πάτε για κάτι που είναι κομψό και εκλεπτυσμένο στη σχεδίαση – κάτι που θα ταίριαζε σε μια κανονική κουζίνα αν ήταν αληθινό.

Προσπαθήστε να μείνετε μακριά από οτιδήποτε φαίνεται πολύ παιδικό. Όταν πρόκειται για παιχνίδια όπως αυτά τα παιδιά θέλουν κάτι με μοντέρνα και ώριμη εμφάνιση γιατί θέλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην εκδοχή για ενήλικες.

Μπορείτε επίσης να περάσετε λίγο χρόνο αυτήν την ημέρα ερευνώντας περισσότερα για τα καλύτερα εστιατόρια και σεφ σε όλο τον κόσμο. Όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο, θα βρείτε εξαιρετικά εστιατόρια που όλα αγωνίζονται για το ιερό δισκοπότηρο των βραβείων – το περίφημο «Michelin Star». Η αναγνώριση από τους επιθεωρητές Michelin υποδηλώνει εξαιρετική ποιότητα φαγητού και έχουν μια σειρά από ένα αστέρι έως τρία αστέρια.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ένα εστιατόριο με έστω και ένα αστέρι Michelin θα υποστηριχθεί από πελάτες που αναζητούν το απόλυτο εξαιρετικό φαγητό. Αυτή είναι η crème de la crème των γαστρονομικών εμπειριών. Η αναθεώρηση των εστιατορίων ξεκίνησε το 1926 και ζητήθηκε από τους ανώνυμους κριτές να επικεντρωθούν στην ποιότητα και τη συνέπεια του φαγητού, αγνοώντας το περιβάλλον στο οποίο σερβίρονταν.

Είναι αλήθεια όμως ότι τα περισσότερα εστιατόρια που έχουν βραβευτεί με αστέρια τείνουν να είναι τα κλασικά ή επίσημα είδη φαγητού, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ορισμένα έχουν απονεμηθεί σε πολύ λιγότερο επίσημα ιδρύματα. Αποφασίστηκε εξαρχής ότι θα έπρεπε να υπάρχουν τρεις βαθμοί με αστέρια Michelin ξεκινώντας με τη βαθμολογία ενός αστεριού. Γιατί να μην ρίξετε μια ματιά στο διαδίκτυο για να μάθετε περισσότερα για τους σεφ με αστέρι Michelin; Θα μπορούσατε ακόμη και να δημιουργήσετε μια λίστα με εστιατόρια για επίσκεψη!