Το ψάρι είναι μια υπερτροφή με πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά για την υγεία. Ιδιαίτερα ο σολομός περιέχει περισσότερα DHA και EPA Ω-3 από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη τροφή, εκτός από άλλα λιπαρά ψάρια όπως η ρέγγα και οι σαρδέλες. Τα λιπαρά του είναι απαραίτητα για την θρεπτική μας ισορροπία. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας και να πάρετε τα οφέλη που χρειάζεται ο οργανισμός σας.
Συστατικά
- 4 φιλέτα άγριου σολομού Αλάσκας
- 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο σησαμέλαιο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα γλυκού
- τσίλι :πράσινο και 1 κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο τζίντζερ ρίζας
- Ψιλοτριμμένο ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
- 2 κίτρινες ή κόκκινες πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες
- 1 κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- ματσάκια ντοματίνια στο κλήμα – Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο ή πλατύ φύλλο μαϊντανό
Μέθοδος
- Ανακατεύουμε το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα γλυκού τσίλι, τα τσίλι, το τζίντζερ, το ξύσμα λάιμ και το χυμό λάιμ. Αυτή είναι η μαρινάδα σας.
- Τοποθετήστε τον σολομό σε ένα ρηχό, μη μεταλλικό σκεύος.
- Περιχύνουμε τον σολομό με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε και αφήνουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά.
- Προθερμάνετε τη σχάρα. Βάλτε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο ταψί, ραντίστε με λίγο φυτικό λάδι και ψήστε για 3-4 λεπτά. Γυρίζουμε τα λαχανικά και από πάνω τακτοποιούμε τα φιλέτα σολομού. Περιχύστε τη μαρινάδα πάνω από τα ψάρια και τα λαχανικά.
- Ψήνουμε στο γκριλ για 5-6 λεπτά, προσθέτουμε τα ματσάκια ντομάτας και ψήνουμε στο γκριλ για 2-3 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο ή πλατύ μαϊντανό, με φέτες λάιμ στο πλάι.