Περίπου 32 εκατομμύρια παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες, τρώνε το γεύμα τους καθημερινά στις σχολικές καφετέριες. Ως έθνος που κατέχει την πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία, η Οργάνωση Sweetgreen προσπαθεί και επιδιώκει να εξαλείψει την παιδική παχυσαρκία, προωθώντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
Θέλοντας να βοηθήσει τα παιδιά αυτά να υιοθετήσουν μια υγιεινή διατροφή, αποφάσισε να δει τι τρώνε τα παιδιά σε διαφορετικές χώρες ανά τον κόσμο και να συγκρίνει τα γεύματα, τόσο σε ποιότητα όσο και σε διατροφική αξία.
ΙΤΑΛΙΑ
Τοπικά ψάρια με ρόκα, ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτα, σαλάτα Caprese, μπαγκέτα και μερικά σταφύλια.
ΦΙΛΑΝΔΙΑ
Σούπα αρακά, πατζάρια, καρότο σαλάτα, ψωμί και για επιδόρπιο κρέπα με φρέσκα μούρα.
ΓΑΛΛΙΑ
Μπριζόλα, καρότα, πράσινα φασόλια, τυρί και φρέσκα φρούτα.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Χοιρινό με ανάμεικτα λαχανικά, μαύρα φασόλια και ρύζι, σαλάτα, ψωμί και ψητά κυδώνια.
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Σούπα ψαριών, tofu πάνω από το ρύζι και πολλά φρέσκα λαχανικά.
ΕΛΛΑΔΑ
Ψητό κοτόπουλο πάνω από κριθαράκι με λαχανικά, ντολμάδες, ντομάτα και αγγούρι σαλάτα, φρέσκα πορτοκάλια, και ελληνικό γιαούρτι με ρόδι.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Πουρές πατάτας με λουκάνικο, μπορς, λάχανο και κρέπα.
ΙΣΠΑΝΙΑ
Σοταρισμένες γαρίδες πάνω από καστανό ρύζι και λαχανικά, γκασπάτσο, φρέσκες πιπεριές, ψωμί και ένα πορτοκάλι.
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
Τηγανητό «ποπ κορν» κοτόπουλο με κέτσαπ, πατάτες πουρέ, μπιζέλια, κομπόστα και ένα μπισκότο σοκολάτας.
Παραδόξως, τα γεύματα στα άλλα έθνη είναι πολύ πιο θρεπτικά, υγιεινά και φρέσκα, σε σύγκριση με τα μεταποιημένα γεύματα που σερβίρονται στα παιδιά της Αμερικής. Μέσα από αυτό το project, ο οργανισμός Sweetgreen, ελπίζει στην ευαισθητοποίηση των υπευθύνων και την προώθηση υγιεινών και θρεπτικών γευμάτων στα σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών.