MasterChef spoiler (9/6): Το τελευταίο επεισόδιο του μαγειρικού ριάλιτι θα παρακαλουθήσουμε απόψε στο Star. Μαργαρίτα και Διονύσης στην τελευταία τους δοκιμασία που θα αναδείξει τον κάτοχο του μεγάλου τίτλου του επόμενου Έλληνα MasterChef.
Η μεγάλη ώρα του τελικού του MasterChef 5 είναι τώρα. Τέσσερις μήνες και δεκάδες μονομαχίες μετά, η Μαργαρίτα και ο Διονύσης βρίσκονται ένα βήμα πριν το μεγάλο γεγονός: την ανάδειξη του νικητή ή της νικήτριας του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής.
Σήμερα (09/06) στις 21.00 θα ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός του MasterChef. Οι δύο φιναλίστ θα κληθούν απόψε να αντιγράψουν τα πιάτα ενός απο τους κορυφαίους chef της Μεγάλης Βρετανίας, κατόχου τεσσάρων αστεριών Michelin! Πρόκειται για τον Jason Atherton ο οποίος θα είναι και ο κριτής τους τελικού αποτελέσματος.
Υπενθυμίζουμε ότι, ο νικητής ή η νικήτρια θα ανακοινωθεί απόψε από τους κριτές Σωτήρη Κοντιζα, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο σε live μετάδοση, παρουσία όλων των παικτών που έλαβαν φέτος μέρος στο παιχνίδι. Μάλιστα κοντά στους δύο φιναλίστ θα βρεθούν και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Κι αφού διαρροές δεν υπάρχουν, καθώς το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί live, ας τους ευχηθούμε καλή επιτυχία! Τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 23.30 με 00.00 και θα ανακοινωθούν απο τους τρεις κριτές. Το αποτέλεσμα της αποψινής δοκιμασίας θα αποκαλύψει τον νέο MasterChef του πέμπτου κύκλου του μαγειρικού διαγωνισμού, ο οποίος μαζί με τον τίτλο θα κερδίσει και το έπαθλο των 50.000 ευρώ.
Jason Atherton: Ποιος είναι ο διάσημος σεφ που θα κρίνει τον νικητή του MasterChef
Ο παγκοσμίου φήμης σεφ Jason Atherton (Τζέισον Άθερτον) θα είναι ο εκλεκτός καλεσμένος του αποψινού μεγάλου τελικού του MasterChef. Ο διακεκριμένος σεφ θα συμβουλεύσει τους παίκτες, θα τους εμπνεύσει και θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα, αφού η ψήφος του θα κρίνει τον μεγάλο νικητή του φετινού κύκλου του ριάλιτι μαγειρικής.
Ο Jason Atherton γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 1971 στο Worksop του Nottinghamshire, στην κεντρική Αγγλία και μεγάλωσε ουσιαστικά στο Σέφιλντ. Τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν ακριβώς εύκολα καθώς αναγκάστηκε να ζήσει σε ένα τροχόσπιτο, με την (υπάλληλο ξενοδοχείου) μητέρα του να τον πιέζει να βρει δουλειά από πολύ μικρός, ώστε να βοηθήσει στον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Ο ίδιος, στα 16 του χρόνια, αποφάσισε να παρατήσει την μέχρι τότε ζωή του και να φύγει για το Λονδίνο, με σκοπό να κυνηγήσει το όνειρό του. Από τα 10 του χρόνια, παρακολουθώντας στο σχολείο το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας, είχε αποφασίσει ότι ήθελε να γίνει σεφ.
Στο πλευρό του Γκόρντον Ράμσεϊ
Η εκπαίδευσή του ξεκίνησε στο Army Catering Corps, μία επιχείρηση που προμήθευε με φαγητό τον βρετανικό στρατό, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια κάποια από τα πιο φημισμένα λονδρέζικα εστιατόρια. Η θητεία του περιλάμβανε περάσματα δίπλα σε θρύλους της γαστρονομίας όπως οι Pierre Koffmann, Nico Ladenis και Marco Pierre White.
Το ταλέντο του και η πολύ σκληρή δουλειά, η επιμονή στην λεπτομέρεια αλλά και μερικές πολύ φρέσκες ιδέες, τον έκαναν να ξεχωρίσει εξαρχής, για να βρεθεί, το 2001, στο Gordon Ramsay Group, ως executive chef στο Verre του Ντουμπάι. Το 2005 επέστρεψε στο Λονδίνο για το άνοιγμα του περίφημου Maze και στη συνέχεια των ‘παραρτημάτων’ του. Χρειάστηκαν μόλις τρία χρόνια για να καταλάβει πού τον οδηγούσε η πορεία του.
Χτίζοντας μία αυτοκρατορία
Το 2010, ο Atherton αποφάσισε να φύγει από τον όμιλο του Ramsay για να χτίσει κάτι δικό του. Για την ακρίβεια, ήταν μόλις η αρχή μίας αυτοκρατορίας -της εταιρείας του, The Social Company- που σήμερα καταφέρνει να έχει κέρδη που ξεπερνούν τα 60 εκατ. στερλίνες ετησίως.
Το πρώτο του εστιατόριο άνοιξε τον Μάιο του 2010 στην Σανγκάη της Κίνας και ήταν το Table No. 1, για να ακολουθήσει σχεδόν ένα έτος αργότερα το υπέροχο Pollen Street Social στο Mayfair, που χρειάστηκε μόλις μερικούς μήνες από το άνοιγμά του ώστε να κερδίσει ένα αστέρι Michelin αλλά και να γίνει λατρεμένο λονδρέζικο spot.
Το εστιατόριο έχει καταταχθεί στον νούμερο έξι στα κορυφαία 50 εστιατόρια του Good Food Guide 2013 & 2014 και το νούμερο τρία στον οδηγό του 2016, ενώ έχει λάβει ποικίλες διακρίσεις και βραβεία. Μέσα στην επόμενη πενταετία ακολούθησαν και τα υπόλοιπα εστιατόριά του σε Λονδίνο, Ντουμπάι, Νέα Υόρκη, Σεντ Μόριτζ και νοτιοανατολική Ασία (King’s Social House, Hiya, City Social, The Clocktower, Marina Social, Berners Tavern μεταξύ άλλων).
Δείτε εδώ το trailer για το αποψινό επεισόδιο:
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube