Google Doodle: Πολλοί εικάζουν ότι το ποτό flat white σερβιρίστηκε για πρώτη φορά στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980
Πολλοί εικάζουν ότι το ποτό flat white σερβιρίστηκε για πρώτη φορά στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, όταν το ποτό εμφανίστηκε στα μενού στο Σίδνεϊ και στο Ώκλαντ περίπου την ίδια εποχή. Παραδοσιακά σερβίρεται σε κεραμικό φλιτζάνι, ένα επίπεδο λευκό αποτελείται από ένα σφηνάκι εσπρέσο με γάλα στον ατμό και ένα λεπτό στρώμα μικροαφρού. Όντας «πιο επίπεδο» από έναν καπουτσίνο ή latte, τα flat λευκά είναι δημοφιλή στους γνώστες του καφέ που αναζητούν λιγότερο αφρό. Συχνά, οι baristas επιδεικνύουν τις ικανότητές τους και δημιουργούν όμορφα έργα τέχνης με το pour, κάτι που είναι κοινό θέαμα σε πολλά καφέ σε όλη την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Η κουλτούρα του καφέ έχει αλλάξει πολύ με την πάροδο των ετών και το ίδιο ισχύει και για τους τρόπους για να κάνετε το flat λευκό. Φτιαγμένο με πλήρες γάλα παλιά, σήμερα είναι συνηθισμένο να βλέπουμε Αυστραλούς και Ακτινίδια να το παραγγέλνουν με φυτικό γάλα — το γάλα βρώμης είναι ένα ολοένα και πιο αγαπημένο!
Το επίπεδο λευκό έχει εξαπλωθεί από τότε σε όλο τον κόσμο, απολαμβάνοντας και γίνεται βασικό σε πολλά έθνη. Ανεξάρτητα από την προέλευση, οι λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο συμφωνούν ότι είναι μια αγαπημένη πρωινή ή απογευματινή παραλαβή!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube