Χωρίς κατηγορία

Υγιεινές Συνταγές: Ιδέες για δείπνο χωρίς ενοχές

Υγιεινές Συνταγές: Ιδέες για δείπνο χωρίς ενοχές
Σκάψτε τρύπες στις γλυκοπατάτες και ψήστε τις στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 4-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Υγιεινές Συνταγές: Κι όμως, ακόμα και μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, μπορούμε να μαγειρέψουμε χωρίς να καταφύγουμε στην επιλογή του έτοιμου φαγητού. Οι παρακάτω 3 εύκολες και υγιεινές συνταγές το αποδεικνύουν.

Γεμιστές γλυκοπατάτες με κρέμα αβοκάντο και αρακά


Υλικά

– 2 γλυκοπατάτες μέτριου μεγέθους

– 1 φλιτζάνι αρακά

– 1 αβοκάντο- ½ σκελίδες σκόρδο

– ¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι

– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

– αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για τα πικάντικα ρεβίθια:

– 1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα

– 1 κουταλιά της σούπας λάδι αβοκάντο

– 1 σκελίδα σκόρδο

– ¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι

– 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα

– ½ κουταλάκι κύμινο

– ¼ κουταλάκι καγιέν

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σκάψτε τρύπες στις γλυκοπατάτες και ψήστε τις στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 4-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Για τα ρεβίθια: Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το λάδι αβοκάντο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε για περίπου 1-3 λεπτά. Στην συνέχεια, προσθέστε τα ρεβίθια και μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά.
  3. Για την κρέμα αβοκάντο και αρακά: Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε όλα τα υλικά και χτυπήστε μέχρι να γίνει απαλή.
  4. Κόψτε τις γλυκοπατάτες και προσθέστε την κρέμα αβοκάντο και αρακά και τα ρεβίθια.

Μακαρόνια με σάλτσα πέστο, κάσιους και βασιλικό

Υλικά

– Μακαρόνια της επιλογής σας

– 2 φλιτζάνια φρέσκο βασιλικό

– ¼ φλιτζάνι ωμά κάσιους

– 2-3 σκελίδες σκόρδου

– ¼ φλιτζάνι + 2 κουταλιές γιαούρτι

– ¼ φλιτζάνι + 3 κουταλιές ελαιόλαδο

– 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

– ½ κουταλιά αλάτι

– ½ κουταλιά μαύρο πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προσθέστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν al dente
  2. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ και προσθέστε σκόρδο, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, κάσιους και μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα.
  3. Προσθέστε στο μπλέντερ το γιαούρτι και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέστε βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Ρίξτε τον χυμό λεμονιού.
  6. Στραγγίστε τα μαγειρεμένα μακαρόνια και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά.

Πικάντικες φακές

Υλικά

– 425 γρ. βρασμένες φακές

– 3 σκελίδες σκόρδο

– 1 μεγάλη πιπεριά

– 2 κουταλιές σάλτσα ντομάτες

– 1-2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)

– ½ κουταλάκι αλάτι

– 1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα

– 1 κουταλιά κύμινο

– 1 κουταλάκι τζίντζερ

– ½ κουταλάκι κουρκουμά

– ¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν

– 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

– ¾ φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο

Μέθοδος παρασκευής

  1. Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε σκόρδο, κρεμμύδι, πιπεριά, ντομάτα, μέλι, αλάτι, τα μπαχαρικά, το τζίντζερ και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε προσεκτικά.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, προσθέστε τις φακές, το φρέσκο κόλιαντρο και την σάλτσα. Μαγειρέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σερβίρετε με ρύζι, noodles ή λαχανικά.