Υγιεινές Συνταγές: Κι όμως, ακόμα και μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, μπορούμε να μαγειρέψουμε χωρίς να καταφύγουμε στην επιλογή του έτοιμου φαγητού. Οι παρακάτω 3 εύκολες και υγιεινές συνταγές το αποδεικνύουν.
Γεμιστές γλυκοπατάτες με κρέμα αβοκάντο και αρακά
Υλικά
– 2 γλυκοπατάτες μέτριου μεγέθους
– 1 φλιτζάνι αρακά
– 1 αβοκάντο- ½ σκελίδες σκόρδο
– ¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τα πικάντικα ρεβίθια:
– 1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
– 1 κουταλιά της σούπας λάδι αβοκάντο
– 1 σκελίδα σκόρδο
– ¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι
– 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
– ½ κουταλάκι κύμινο
– ¼ κουταλάκι καγιέν
Μέθοδος παρασκευής
- Σκάψτε τρύπες στις γλυκοπατάτες και ψήστε τις στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 4-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Για τα ρεβίθια: Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το λάδι αβοκάντο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά και μαγειρέψτε για περίπου 1-3 λεπτά. Στην συνέχεια, προσθέστε τα ρεβίθια και μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά.
- Για την κρέμα αβοκάντο και αρακά: Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε όλα τα υλικά και χτυπήστε μέχρι να γίνει απαλή.
- Κόψτε τις γλυκοπατάτες και προσθέστε την κρέμα αβοκάντο και αρακά και τα ρεβίθια.
Μακαρόνια με σάλτσα πέστο, κάσιους και βασιλικό
Υλικά
– Μακαρόνια της επιλογής σας
– 2 φλιτζάνια φρέσκο βασιλικό
– ¼ φλιτζάνι ωμά κάσιους
– 2-3 σκελίδες σκόρδου
– ¼ φλιτζάνι + 2 κουταλιές γιαούρτι
– ¼ φλιτζάνι + 3 κουταλιές ελαιόλαδο
– 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
– ½ κουταλιά αλάτι
– ½ κουταλιά μαύρο πιπέρι
Μέθοδος παρασκευής
- Προσθέστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν al dente
- Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ και προσθέστε σκόρδο, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, κάσιους και μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα.
- Προσθέστε στο μπλέντερ το γιαούρτι και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε τον χυμό λεμονιού.
- Στραγγίστε τα μαγειρεμένα μακαρόνια και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά.
Πικάντικες φακές
Υλικά
– 425 γρ. βρασμένες φακές
– 3 σκελίδες σκόρδο
– 1 μεγάλη πιπεριά
– 2 κουταλιές σάλτσα ντομάτες
– 1-2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
– ½ κουταλάκι αλάτι
– 1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα
– 1 κουταλιά κύμινο
– 1 κουταλάκι τζίντζερ
– ½ κουταλάκι κουρκουμά
– ¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
– 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
– ¾ φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο
Μέθοδος παρασκευής
- Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε σκόρδο, κρεμμύδι, πιπεριά, ντομάτα, μέλι, αλάτι, τα μπαχαρικά, το τζίντζερ και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε προσεκτικά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, προσθέστε τις φακές, το φρέσκο κόλιαντρο και την σάλτσα. Μαγειρέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σερβίρετε με ρύζι, noodles ή λαχανικά.