Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κρέμα Μπανάνα: Νόστιμη συνταγή για ένα κλασικό γλυκό με φρέσκες μπανάνες και κρούστα από μπισκότο

Κρέμα Μπανάνα: Νόστιμη συνταγή για ένα κλασικό γλυκό με φρέσκες μπανάνες και κρούστα από μπισκότο

Κρέμα Μπανάνα: Η κρέμα μπανανόπιτα είναι ένα λαχταριστό και απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει κρεμώδη κρέμα, φρέσκες μπανάνες και μια βουτυράτη κρούστα πίτας.



Η κρέμα μπανανόπιτα είναι ένα λαχταριστό και απολαυστικό επιδόρπιο που συνδυάζει κρεμώδη κρέμα, φρέσκες μπανάνες και μια βουτυράτη κρούστα πίτας. Εδώ είναι μια απολαυστική συνταγή για να δημιουργήσετε τη δική σας στο σπίτι.

Συστατικά:

Για την κρούστα:

  • 1 ½ φλιτζάνι ψίχουλα κράκερ Graham (περίπου 10-12 ολόκληρα κράκερ Graham)
  • 6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 2/3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες

Για την επικάλυψη:

  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε την κρούστα:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Σε ένα μπολ, συνδυάστε τα τρίμματα κράκερ Graham, το λιωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Πιέστε το μείγμα ομοιόμορφα προς τα κάτω και προς τα πάνω στις πλευρές ενός ταψιού για πίτα 20 εκατοστών. Ψήνουμε την κρούστα για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα.

Φτιάχνουμε τη γέμιση:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, χτυπήστε μαζί την κρυσταλλική ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού και το αλάτι. Χτυπάμε σταδιακά το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα και να βράσει. Βράζουμε για 1 λεπτό και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους των αυγών. Χτυπάμε σταδιακά περίπου 1 φλιτζάνι από το ζεστό μείγμα γάλακτος για να μαλακώσουν τα αυγά. Ρίξτε ξανά το μείγμα των αυγών με το υπόλοιπο μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει περισσότερο η κρέμα (περίπου 2-3 ​​λεπτά). Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σχηματίστε την πίτα:

Τοποθετήστε τις μισές μπανάνες σε φέτες πάνω από την κρυωμένη κρούστα της πίτας. Ρίξτε τη μισή γέμιση κρέμας πάνω από τις μπανάνες, απλώνοντάς την ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τις υπόλοιπες μπανάνες σε φέτες πάνω από την κρέμα. Ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τις μπανάνες, λειάνοντας την κορυφή.

Ψύξτε την πίτα:

Καλύπτουμε την πίτα με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να αγγίξει την επιφάνεια της κρέμας για να μην σχηματιστεί πέτσα. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να δέσει και να σφίξει η κρέμα.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη:

Ακριβώς πριν το σερβίρετε, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μαζί μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την παγωμένη πίτα.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε:

Κόβουμε την μπανανόπιτα με κρέμα και τη σερβίρουμε παγωμένη. Προαιρετικά, γαρνίρετε με επιπλέον φέτες μπανάνας ή τρίμματα σοκολάτας για επιπλέον γεύση.


Αυτή η συνταγή για κρέμα μπανάνας προσφέρει μια τέλεια ισορροπία από κρεμώδη κρέμα, γλυκές μπανάνες και τραγανή κρούστα – μια απολαυστική απόλαυση για κάθε λάτρη του γλυκού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Banana bread: Συνταγή για ψωμί μπανάνα πολύ νόστιμη και εύκολη

Μπανάνα Daiquiri: Ένα απολαυστικό κοκτέιλ για τα καλοκαιρινά βράδια μας

Μπανάνες: Σύμμαχος στην πρόληψη της αναιμίας

Γιατί πρέπει να τρώμε μπανάνες καθημερινά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανέλα: Το κλειδί για γερό ανοσοποιητικό;

Κανέλα: Η κανέλα, ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα μπαχαρικά, δεν είναι μόνο μια γευστική προσθήκη στη διατροφή μας, αλλά προσφέρει και πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας, με κυριότερο την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο: Η τέλεια συνταγή για τις κρύες μέρες 

Η αρωματική κοτόσουπα με αυγολέμονο είναι μία από τις πιο κλασικές ελληνικές συνταγές, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ο συνδυασμός του τρυφερού κοτόπουλου, των φρέσκων λαχανικών και της αναζωογονητικής σάλτσας αυγολέμονο δημιουργεί ένα πιάτο υγιεινό και χορταστικό που ζεσταίνει την καρδιά και τον οργανισμό.

Μαύρο vs Πράσινο Τσάι: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Μαύρο vs Πράσινο Τσάι: Η επιλογή μεταξύ μαύρου και πράσινου τσαγιού είναι συχνά θέμα προσωπικής προτίμησης, αλλά και οι δύο τύποι τσαγιού προσφέρουν μοναδικά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, ορισμένες διαφορές στην επεξεργασία τους

Κρεμώδης σούπα μανιταριών: Η πιο γευστική σούπα για τον χειμώνα

Κρεμώδης σούπα μανιταριών: Η κρεμώδης σούπα μανιταριών είναι μια εξαιρετικά γευστική και θρεπτική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Με τα μανιτάρια να προσφέρουν μοναδική γεύση και την κρέμα να προσδίδει μια αίσθηση απαλότητας

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Close Icon